Cava MM Reserva de la Familia

12.70

Beschrijving

Druif

Chardonnay 30%, Macabeo 25%, Parellada 25%, Xarel.lo 20%

Vinificatie

Deze Cava wordt alleen geproduceerd in de betere oogstjaren. De druiven zijn hand geplukt. Door de tweede gisting op fles van 30 maanden spreken we hier van een ‘Cava Reserva’ met een aangenaam frisse mousse en smaak.

Klimaat / terroir

Het uiteindelijke karakter van een Cava wordt bepaald door de blend van verschillende druiven. Parellada zorgt voor een romige en zachte body naast een verfijnd aroma, Macabeo zorgt voor een knisperende frisheid en fruitige zuren, terwijl Parellada ook wat citrustonen geeft. Xarel.lo geeft rijpheid, body en structuur, mits deze op het juiste moment geoogst is en op de juiste wijze is gevinifieerd. Op de onderkant van de kurk staat de herkenbare vierpuntige ster en de naam Cava.

Geur / smaak

Deze Cava heeft een stuivend en fris karakter. Daarnaast door zijn jaren op de kelder tijdens de tweede vergisting is deze cava extra fris-romig en aromatisch met een lange en notige afdronk. Een veelzijdige Cava met een hoge culinaire potentie.

Serveersuggestie

Zachte kaas, noten, gedroogde vruchten, vis, zeevruchten, oester en uitstekend als aperitief. Gerookte vis en vlees, gegrilde vis en sushi.

Serveertemperatuur

6 tot 8 graden Celcius

Heb je speciale voorkeuren of moeten we rekening houden met bepaalde allergieën? Laat het ons weten, we houden er graag rekening mee.

Je kan ook steeds contact met ons opnemen indien je graag meer informatie wil over allergenen.
Product totaal
Opties totaal
Totaal
-
st.
+
Categorie:
Bezig met updaten...
  • Geen producten in je winkelwagen.